Ocat i zdravlje

Ocat je niskokalorični sastojak koji se često koristi kao konzervans za hranu ili dodatak salati. U kombinaciji sa uljima korisnim za zdravlje srca, kao što je maslinovo ulje, dobar je kao preljev za salatu i odličan izbor za osobe koje žele izgubiti suvišne kilograme.

Postoji veliki broj različitih vrsta octa, uključujući bijeli, balzamni, vinski i jabučni ocat. Balzamni i vinski ocat sadrže amino kiseline koje su najčešći uzročnici migrene.

Jabučni ocat sadrži tanine iz jabuka koji također mogu uzrokovati migrenu.

Destilirani bijeli ocat je vrlo kiseo, koristi se u medicinske svrhe, za čišćenje, a ponekad i kuhanje. U kuhanju se najčešće koristi za kiseljenje, što je način da se konzervira hrana i dobije bolji okus. Ipak, ako patite od migrene, ne preporučuje se kisela hrana, što podrazumijeva i ovaj sastojak.

Kategorije: Zdravlje

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*