Krem supa sa gljivama i zelenom salatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 6 minuta
Krem supa sa gljivama i zelenom salatom

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
1 šolja
Bijeli luk:
2 češnja
Maslo:
1 kašika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Zelena slata:
1 glavica
Špinat:
1 glavica
Peršun:
2 kašike
Bosiljak:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Brašno:
4 kašike
Supa od povrća:
2 šolje
Manje masno mlijeko:
2 šolje

Instrukcije

  1. U većem loncu zagrijte maslo i maslinovo ulje pa dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive. Kuhajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.

  2. Kada povrće omekša, dodajte zelenu salatu, špinat, peršun, bosiljak, sol i biber. Kuhajte dok zelje ne uvene.

  3. Nakon toga, umiješajte brašno i kuhajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.

  4. Cijeloj smjesi dodajte vruću supu, poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte još 10 minuta.

  5. Sastojke lonca prespite u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

  6. Iz blendera glatku smjesu vratite u lonac, dodajte mlijeko i zagrijte.

  7. Začinite po želji, skinite sa toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.