Livača

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Livača

Sastojci

Jaja:
2 komada
Mlijeko:
3/2 solja
Brašno:
2 šolje
Ulja:
3 kašike
Svježi sir:
200 grama
Pavlaka:
180 grama
Krompir:
4 komada

Instrukcije

  1. Umutiti tjesto od jaja, 1.5 solje mlijeka,ulje , sol .... ja dodam malo i svjezeg sira ..

  2. kako ko voli krompir može izrezati na kockice ili izrendat ... ja ga ponekad rezem kad mi se zuri rendam ga .. nekako je brze.dodajem ga u predhodne sastojke...

  3. na kraju dodajem 2 solje brasna, . Smjesa treba biti malo gusca od smjese za palachinke.

  4. tepsiju podmazati ja ju najcesce podmazem domacom mascu ... uksnija mi je .... moze i ulje obicno

  5. smjesu istresti u tepsiju i malo protrest da bude ravnomijerno

  6. peći na 200 stupnjeva .. ja ju pecem oko 40 - 45 min

  7. dok se livaca pece pravim prilog od mladog sira, pavlake , 1 - 2 cesnja česnjaka, malo ulja , bibera

  8. ja prilog prije posluzivanja stavim par minuta u frizider..

  9. 5- 10 min nego sto je livača pecena u serpicu stavljam pola solje vode , malo soli i ulja

  10. pustim da se zagrijava dok voda ne provri.u tom je i livaca pecena poljevam je ...vracam ju nazad još par min u iskljucenu rernu ..

  11. rezem ju na kockice i poluzujem ga sa prilogom..

  12. ŽELIM VAM DOBAR TEK !!!!!!!! :)

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.