Patlidžan punjen tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Patlidžan punjen tunjevinom

Sastojci

Patlidžan:
3 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Tunjevina:
185 grama
Prezla:
125 grama
Origano:
30 grama
Vlasac:
1 kašika
Limun:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Jaja:
2 komada
Parmezan:
80 grama
Paradajz sos:
250 mililitara

Instrukcije

  1. Prepolovite patlidžan uzduž i izdubite unutrašnjost.

  2. Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, pospite uljem, posolite i pobiberite.

  3. Pecite 20 minuta na 180 °C.

  4. U međuvremenu izdrobite meso patlidžana koje ste izdubili.

  5. U tavi, na zagrijanom ulju propržite luk, zatim dodajte izdrobljeni patlidžan i dinstajte 10 minuta.

  6. Skinite s vatre i stavite u veću posudu.

  7. Dodajte tunjevinu, prezlu, origano, vlasac, 1 kašikicu ribane limunove kore, bijeli luk i jaja.

  8. Dobro promiješajte, pa ovom smjesom napunite topao patlidžan.

  9. Pospite parmezanom i pecite 35 minuta u rerni.

  10. Dok se patlidžan peče zagrijte paradajz sos i poslužite uz patlidžan.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.