Pileća supa s gljivama i škampima

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 4 minuta
Pileća supa s gljivama i škampima

Sastojci

Pileća supa:
3 šolje
Gljive:
100 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Umak od soje:
1 kašičica
Škampi:
100 grama
Jaja:
1 komad
Susamovo ulje:
1 kašičica
Zeleni luk:
Po želji
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. U lonac dodajte pileću supu, gljive, bijeli luk i umak od soje.

  2. Dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta.

  3. Nakon 30 minuta umiješajte škampe i biber pa kuhajte još 3 minute. Skinite s toplote.

  4. Pomiješajte jaje sa susamovim ulje i lagano dodajite u dobivenu supu, uz konstantno miješanje.

  5. Izvadite bijeli luk, ukrasite s zelenim lukom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.