Piletina u kremastom sosu od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Piletina u kremastom sosu od gljiva

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Limun:
1 komad
Maslac:
75 grama
Gljive:
700 grama
Brašno:
2 kašike
Pileća supa:
125 mililitara
Peršun:
1 kašika
Pileća prsa:
700 grama

Instrukcije

  1. Vatrostalnu posudu za pečenje 20x20 cm premažite maslinovim uljem, pa u tu posudu poredajte pileća prsa.

  2. Pospite pomalo soka iscijeđenog limuna na svaki komad pilećih prsa, pa stavite da se peče u rerni na 200 °C 30-40 minuta.

  3. U tavi istopite maslac, pa dodajte narezane gljive.

  4. Kuhajte dok gljive ne dobiju smeđkastu boju, a tečnost ne ispari, oko 6 minuta.

  5. Pospite brašno preko gljiva i promiješajte, pa dodajte pileću supu kako biste napravili srednje gust sos.

  6. U posljednjoj minuti kuhanja stavite peršun, pa ovaj sos prelijte preko pilećih prsa pri posluživanju.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.