Piletina u sosu od ruzmarina i majoneze

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Piletina u sosu od ruzmarina i majoneze

Sastojci

Majoneza:
250 mililitara
Limun:
1/2 komada
Sok od limuna:
50 mililitara
Ružmarin:
3 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Pile:
1 komad
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Pomiješajte majonezu, limunovu koru, sok, bijeli luk i ruzmarin.

  2. U piletinu utrljajte sol i biber, a zatim stavite na roštilj sa blagom temperaturom.

  3. Pržite piletinu s obje strane po 20 minuta, a zatim je premažite pripremljenim sosom.

  4. Nastavite prženje na jakoj temperaturi, uz povremeno premazivanje sosom.

  5. Poslužite toplu uz preostali sos.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.