Riža na italijanski način s tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 6 minuta
Riža na italijanski način s tunjevinom

Sastojci

Riža:
300 grama
Konzervisana tunjevina:
400 grama
Celer:
4 komada
Paradajz:
2 komada
Kiseli krastavci:
3 komada
Rotkvice:
4 komada
Maslinovo ulje:
8 mililitara
Vinski ocat:
4 kašike
Peršun:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte rižu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite.

  2. Stavite tunjevinu u veću zdjelu a zatim dodajte celer, paradajz, krastavce, kuhanu rižu i rotkvice. Dobro izmiješajte.

  3. U manjoj zdjeli dobro izmiješajte maslinovo ulje, ocat, peršun, bosiljak, sol i biber.

  4. Dodajte dobiveni dressing u rižu s tunjevinom, promiješajte i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.