Supa sa špinatom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Supa sa špinatom i gljivama

Sastojci

1 glavica crvenog luka, narezana
800 g gljiva, narezanih
1/4 šolje bijelog vina
2 kašike umaka od soje
4 šolje špinata, nasjeckanog
Supa od povrća
Sol
Biber

Instrukcije

  1. U lonac za kuhanje stavite vino i gljive. Kuhajte 10 minuta na manjoj temperaturi.

  2. Dodajte supu od povrća i umak od soje pa kuhajte dodatnih 10 minuta.

  3. Umiješajte špinat, začinite sa biberom i isključite toplotu.

  4. Poslužite kad špinat omekša.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.