Supa sa špinatom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
1 glavica crvenog luka, narezana
800 g gljiva, narezanih
1/4 šolje bijelog vina
2 kašike umaka od soje
4 šolje špinata, nasjeckanog
Supa od povrća
Sol
Biber
Instrukcije
U lonac za kuhanje stavite vino i gljive. Kuhajte 10 minuta na manjoj temperaturi.
Dodajte supu od povrća i umak od soje pa kuhajte dodatnih 10 minuta.
Umiješajte špinat, začinite sa biberom i isključite toplotu.
Poslužite kad špinat omekša.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.