Rođendanske zabave su događaji kojih se svi rado sjećamo, ne samo zbog poklona koje dobijemo, već i zbog ugodne i vesele atmosfere koja je prisutna na gotovo svim zabavama.

Kada organizujete zabavu, vjerovatno se uvijek trudite da to uradite nabolje što možete, kako bi se vaši gosti osjećali ugodno i zadovoljno. Tok zabave za odrasle otprilike možete predvidjeti i ne morate baš sve budno posmatrati, ali kada pravite rođendansku zabavu za djecu, pripremite se da budete “čuvar” koji je spreman da “uskoči” u svakom momentu sa rješenjem za svaki problem. U nastavku teksta vam nudimo nekoliko savjeta za organizovanje rođendanske zabave za djecu.

Napravite listu gostiju

Pri organizovanju zabave, prvo napravite listu gostiju, kako biste mogli odrediti veličinu prostorije, količinu hrane, pića i ostalih sredstava za zabavu.

Izaberite temu zabave

Izaberite odgovarajuću temu, kao što su Barbie, Spiderman ili neki drugi likovi iz crtanih filmova. Uzmite u obzir godine, spol, interese i hobije djece koja će prisustvovati zabavi.

Dekoracija

Napravite odgovarajuću dekoraciju, ali u skladu sa temom zabave. Baloni i trakice su interesantni, ali su sastavni dio svake zabave, pa pokušajte napraviti nešto drukčije.

Hrana i piće

Pripremite hranu koja odgovara temi zabave, ali ukoliko niste u mogućnosti, napravite manje sendviče sa sirom ili sa jagodama i mliječnim namazom. Također je ukusna kombinacija čipsa sa okusom sira i grožđa, a nećete pogriješiti ni sa hrskavim čokoladnim keksima. Potrudite se da jela koja pripremate na zahtjevaju pribor za jelo. Pripremite interesantne čaše, slamke i pića različitih boja, kako bi sve izgledalo veselije i interesantnije.

Pratite situaciju

Pokušajte da pratite cijelu situaciju, ali diskretno, jer osjećaj da ih neko stalno prati i posmatra stvara djeci neugodnost.

Aktivnosti zabave

Napravite listu različitih igara i aktivnosti zabave. Djeca vrlo brzo izgube interesovanje za jednu stvar ili igru, pa se zato morate potruditi da zadržite njihovu pažnju i interesovanje za zabavu. Neke od igara povežite i sa aktivnostima iz njima omiljenih crtanih filmova.

Na kraju, kada se djeca umore i požele da idu kući, poslužite im toplu čokoladu i pri odlasku darujte vrećicu sa nekoliko vrsta slatkiša, kako bi svi otišli svojim domovima sretni i zadovoljni što su prisustvovali najboljoj rođendanskoj zabavi ikad!