Različite vrste brašna i njihove namjene

Različite vrste brašna i njihove namjene

U kuhanju se uglavnom koristi brašno od pšenice, iako se može mljeti od kukuruza, riže, orašastih plodova, mahunarki, pa čak […]

Savjeti za posluživanje sira

Savjeti za posluživanje sira

Kada je u pitanju posluživanje sira, najčešće se poslužuju tri do pet vrsta, zavisno od toga za koliku grupu ljudi […]

Kako odstraniti natrij iz konzerviranog povrća

Kako odstraniti natrij iz konzerviranog povrća

Ispiranjem vodom povrća iz konzerve možete odstraniti natrij, ali djelimično. Teško je, zapravo, i znati koliko tačno. Stručnjaci smatraju da […]

Napravite sok bogat vlaknima

Napravite sok bogat vlaknima

Vlakna su neophodna za dobru probavu, vitku liniju i cjelokupno zdravlje ljudskog tijela, pa zašto ne biste u vašoj kuhinji […]

Kako napraviti kremasti umak od špinata

Kako napraviti kremasti umak od špinata

Dodavanjem isjeckanog špinata, brzo i jednostavno ćete obogatiti okus klasičnog umaka od kiselog vrhnja. Umak od špinata i vrhnja ide […]

Kako napraviti ćufte bez mesa

Kako napraviti ćufte bez mesa

Ako niste ljubitelj faširanog mesa ili iz nekog razloga ne smijete jesti ovu vrstu namirnice, a ipak biste voljeli da […]

Kako napraviti voćni napitak za jačanje imuniteta

Kako napraviti voćni napitak za jačanje imuniteta

Da bi vaše tijelo bilo otporno na različita oboljenja i viruse sa kojima se svakodnevno, a najčešće u vrijeme zimskih […]

Brzo i jednostavno napravite domaći sok od jagoda

Brzo i jednostavno napravite domaći sok od jagoda

Napitak od jagoda, uz aromu i okus jabuke ne samo da će vam pružiti osvježenje, nego će vas opskrbiti i […]

Kako napraviti sok od mente

Kako napraviti sok od mente

Sok od mente, temelj za osvježavajuća pića, u indijskoj kuhinji je poznat kao Pudina. Sok je sličan onom od limete […]

U koje svrhe iskoristiti listove mente

U koje svrhe iskoristiti listove mente

Menta se od davnina koristi kao aromatični dodatak toplim napitcima za hladne, zimske dane, a mnoge vrste koriste se u […]

Da li poklopac na šerpi pomaže da se umak brže zgusne

Da li poklopac na šerpi pomaže da se umak brže zgusne

Poklopac na šerpi je koristan kada želite kuhati nešto s vlažnom toplinom, kao kada kuhate povrće na pari ili dinstate […]

Zdraviji način kuhanja tjestenine

Zdraviji način kuhanja tjestenine

Zdrave metode kuhanja, koje podrazumijevaju zadržavanje više korisnih nutrijenata u namirnicama, uvijek su dobra opcija za cjelokupno zdravlje vašeg tijela […]