Kuhari iz BiH osvojili čak 10 medalja na Međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora”

Na 7. Međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora” koji se održao od 28. marta do 01. aprila u Supetru, na otoku Braču, pored kuhara iz cijelog svijeta, učestvovalo je i Udruženje kuhara BiH, čiji su članovi postigli izuzetne rezultate.

“Biser mora” najveći je festival gastronomije u regiji, a bh. kuhari takmičili su se u kategorijama pripreme ribe, piletine i vegetarijanskih jela. Zlatnu i srebrnu medalju zasluženo je dobio Vladimir Vojinović, a srebrnu i bronzanu Dragan Šljivić. Nemanja Nenadić osvojio je tri, Bojan Dragić dvije i Edi Imširpašić jednu bronzanu medalju.

Predsjednik Udruženja kuhara BiH, Nermin Hodžić, istakao je zadovoljstvo zbog postignutih rezultata kuhara iz cijele BiH, što smatra potvrdom za sposobnost bh kuhara da pripremaju vrhunske gastronomske specijalitete.

Osim iz BiH, na ovom takmičenju su učestvovali i kuhari iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Austrije, Ukrajine, Poljske, Rumunije, Bugarske, Indije, Italije, Saudijske Arabije, Grčke i Rusije.

Udruženje kuhara ne smanjuje tempo svog rada i već se priprema za oktobarsko takmičenje u Erfurtu, gdje će prisustvovati oko 3000 kuhara iz 60 zemalja svijeta.

Kategorije: Događaji

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*