Peti festival hrane i muzike, “Gastro eko-fest-Sarajlicious 2012” otvoren je danas na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović u Sarajevu.

Na ovom festivalu koji će trajati do 22. aprila, predstavit će se preko 60 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine sa vlastitim organskim proizvodima i jelima bosanske kuhinje.

Osim domaće, bosanske hrane, posjetioci ovog festivala imat će priliku vidjeti i druge interesantne sadržaje iz oblasti gastronomije, a najatraktivnija će sigurno biti vožnja “Tramvajem-Sladokuscem”, odnosno “Sarajevo Gourmet-Tram”, u kojem će putnici moći uživati u tradicionalnim bosanskim jelima.

Kao dio programa Festivala, bit će upriličene i manifestacije kao što su : “Dan ćevapćića”, “Burek Story”, “Šta sadrži i kako se spravlja bosanski lonac”, “Dan džema” i “Šta su jeli naši stari”, što će svakako biti jedanko interesantno kao i ostali sadržaji Festivala.

Festival se održava pod sloganom “Hrana sa sevdahom”, a osim sadržaja iz oblasti gastronomije, Festival će biti obogaćen i raznovrsnim kulturno-zabavnim programom te nizom drugih zanimljivih sadržaja.