Međunarodni sajam organske hrane i eko turizma koji je svečano otvoren danas na Trgu djece Sarajeva, u Sarajevu, pravi je doprinos promociji zdrave ishrane i zdravog načina života.

Svi posjetioci sajma već danas imaju priliku vidjeti i kupiti raznovrsne sireve, sokove, čajeve, ali i druge vrste proizvoda koji su zagarantovano prirodni, te ni na koji način ne ugrožavaju njihovo zdravlje. Štaviše, ponuđene su i mnoge vrste ljekovitog bilja, meda, te ljekovitih krema koje zasigurno doprinose zdravoj njezi kože i lica žena.

Svaki štand sa izloženim organskim proizvodima privlači pažnju posjetilaca, a obzirom da se u BiH mnogo konzumira kafa, svakako da je i štand sa ovim proizvodom izazvao mnogo pažnje, posebno zato što se radi o prvoj zdravoj kafi u svijetu.

Na sajmu su izloženi organski proizvodi iz BiH ( 57 izlagača), zatim iz Hrvatske, Makedonije, Turske, Srbije, Albanije, Kosova, Crne Gore i Bugarske, a svi ljubitelji zdrave hrane moći će uživati u ovoj izložbi do 17. marta, kada se zvanično i zatvara sajam.