Iskoristite breskve za jutarnji ili večernji obrok

Bez obzira na to da li ih narežete za salatu ili izmiksate za frape, breskve će dati poseban okus svakom jelu koje pripremate.

Jedna breskva sadrži oko 59 kalorija i veliki je izvor karotenoida kriptoksantina, ksantofila i zeaksantina.

Dijetalni karotenoidi smatraju se korisnim u smanjenju rizika od različitih oboljenja, posebno raka i bolesti oka.

Dakle, zgrabite breskve i opskrbite se hranjivim tvarima, a u nastavku vam nudimo i ideje kako da ih pripremite.

Breskve možete ispeći u rerni, ako ih prethodno očistite, izrežete na kriške i pospete šećerom, sokom i naribanom korom od narandže.

Pecite ih 20-30 minuta u poklopljenoj posudi na 170 °C, dok ne omekšaju.

Breskve nisu dobre samo kao doručak, užina ili desert. One mogu biti poslužene i kao večernji obrok.

Pomiješajte 2 breskve i 1 paradajz izrezane na kocke, 2 kašike ljute papričice, ½ glavice crvenog luka, 1 kašikicu octa i malo bosiljka.

Ovo jelo možete iskoristiti kao dodatak piletini ili ribi.

Kategorije: Inspiracija

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*