Koju vrstu štapića izabrati za ražnjiće

Postoji nekoliko vrsta štapića za ražnjiće, a tri glavne uključuju štapiće od bambusa, metala i ruzmarina, što je odlična dakoracija za zabave.

Štapići od bambusa

Postoje štapići od bambusa različitih veličina, a da li ćete izabrati duže ili kraće, zavisi od količine mesa koju želite nanizati na njih. Da biste spriječili gorenje štapića, prije nego stavite meso na njih čuvajte ih potopljene u hladnoj vodi 20 minuta.

Od metala…

Biranjem metalnih štapića, uštedjet ćete sebi vrijeme, obzirom da je bambusove potrebno prethodno potopiti u vodu. Još jedan razlog zbog kojeg ćete ih brže ispeći jeste činjenica da se metal zagrijava i počinje kuhati hranu iznutra. Ovi štapići koštaju više od bambusovih, ali ih možete i kasnije iskoristiti.

Od ruzmarina…

Osim što imaju privlačan izgled, štapići od ruzmarina će vam obezbijediti bolju aromu i okus. Da biste ih napravili, skinite listove sa grančice ruzmarina ostavljajući samo nekoliko pri samom vrhu, oko 2 cm. Komadiće mesa biste trebali ranije probušiti metalnim ili drvenim štapićima, pa tek onda nanizati na grančice.

Kategorije: Inspiracija

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*