Postoji mnogo razloga da volite čaj. Bez masti, šećera, ugljikohidrata i sa vrlo malo kalorija, čaj je najbolji napitak za održavanje zdrave tjelesne težine. Bogat je antioksidansima i sadrži korisnu količinu mangana. Ono što možda ne znate je da i ostaci čaja kojeg popijete imaju brojne koristi.

Iskoristite lišće čaja kako biste dodali organske tvari gnojivu. Čaj od kamilice je fungicid za sadnice, održavajući ih zdravim dok ne budu spremne za transplantaciju. Napunite sprej bocu s jakim čajem od kamilice i naprskajte sadnice.

Isti fenolni tanini koji daju čaju njegov osvježavajuće suh okus mogu oporaviti vaše umorne oči. Ostavite iskorištene vrećice čaja da se ohladei u danima kada su vaše oči umorne i imate podočnjake, pa ih iskoristite kao hladne obloge. Ne samo da ćete se vi osjećati dobro, nego će tanini lagano zategnuti vašu kožu i učiniti da oči izgledaju bolje. Zeleni, crni, pa čak i biljni čaj od kamilice – jednako su bogati antioksidansima, pa i taninima i svaki je djelotvoran.

Ako želite dodati bogat, dimljeni okus vašem roštilju i nemate tvrdo drvo pri ruci, ukradite trik azijskih kuhara i iskoristite čaj. Napravite paketić od folije sa zelenim ili crnim čajem, uz druge aromatične sastojke kao što je limunova kora i začini. Napravite na paketiću nekoliko rupica i stavite ispod rešetki roštilja.Možete to čak učiniti i u zatvorenom prostoru, ako imate dobru napu, stavljajući „paketić“ ispod tronošca od žice sa hranom na njemu.