Napravite prilog vašem jelu od tikvica i parmezana

Postoje različiti načini da skuhate tikvice i iskoristite kao prilog vašem jelu i sigurno nećete pogriješiti ako se u tom slučaju odlučite za ovo povrće. Jedan od načina da ih pripremite je pohovanje sa parmezanom, što će, sigurni smo, zadovoljiti vaše nepce i apetit.

Najprije trebate oprati tikvice, a zatim ih izrezati na kolutove.

Pospite ih uljem, pa izmiješajte sve.

U manjoj posudi pomiješajte parmezan, prezlu, sol i malo bibera.

Svaki kolut tikvice uvaljajte u ovu smjesu, pa poredajte na pleh premazan uljem.

Pecite 25-30 minuta na 200 °C.

Kategorije: Inspiracija

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*