Prosciotto tjesteninu možete napraviti brzo i jednostavno sa minimalnim sastojcima, a dobit ćete pravu deliciju na vašem stolu.
500 gr tjestenine skuhajte u ključaloj, slanoj vodi.
Nakon što se skuha, procijedite tjesteninu i sačuvajte 125 ml vode u kojoj se skuhala tjestenina, kako biste ju iskoristili za sos.
U većoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte 6 kriški pršute, sitno isjeckane .
pržite 2-3 minute, dok ne postane hrskava.
Izvadite iz tave i ostavite na stranu, a u tavu dodajte vlasac.
Nakon što vlasac omekša i postane proziran, dodajte origano.
U posebnoj posudi umutite 2 jaja i pomiješajte 80 gr parmezana.
Procijeđenu tjesteninu pomiješajte sa vlascem i origanom, pa dodajte mješavinu jaja i sira, konstantno miješajući dok se ne pretvori u sos.
Dodajte sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina, pa sve izmiješajte.
Stavite tjesteninu na tanjir, pospite pripremljenim pršutom, biberom i malo peršuna, pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!