Grejp se već odavno smatra namirnicom vrlo učinkovitom za mršanje, ali osim ove prednosti, grejp ima i bezbroj drugih zdravstvenih beneficija. Studija objavljena u „Žurnalu ljekovitih namirnica“ napominje da ovo citrusno voće može smanjiti rizik od oboljenja kao što je dijabetes, te pomoći u sprječavanju nekih drugih bolesti. Uključite grejp u vašu ishranu i obezbijedite sebi neke od zdravstvenih pogodnosti koje ovo voće nudi.

Jedite grejp za doručak

Operite grejp i podijelite na dva dijela. Koristite šiljast nož kako biste izvadili srž, pa kašikom grabili meso grejpa. Uživajte u ovom voću koje možete premazati medom ili posuti šećerom kako biste ublažili njegov gorak okus.

Pomiješajte sa povrćem

Napravite napitak od voća i povrća sa slatko-kiselim sastojcima koji će izbalansirati okus. Pomiješajte 200 gr grejpa sa 200 gr kupina, pola krastavca i cijelom breskvom. Stavite sve sastojke u blender, miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, prelijte u čašu i popijte napitak.

Napravite sok sa drugim vrstama voća

U sokovniku iscijedite grejp sa drugim vrstama voća kao što je jabuka, kako biste dobili napitak slatkog okusa. Poboljšajte okus kašikom meda, šećerom ili cimetom.

Iskoristite kao sastojak za salate

Ogulite i izrežite grejp na četvrtine, pa dodajte u svježu povrtnu salatu. Pospite maslinovim uljem i octom, pa dodajte bilje i mljeveni biber. Komadiće grejpa možete umiješati i u salatu od tunjevine ili avokada, pa preliti manje masnim kremastim preljevom.