Tikva je jedna od onih magičnih namirnica koju možete servirati samu, kao slano jelo u kombinaciji sa drugim namirnicama ili kao desert. U nastavku saznajte na koje načine možete servirati tikvu i obogatiti vašu trpezu.

1. Tikvu možete izrezati na manje komade, posuti javorovim sirupom, prstohvatom soli, ispržiti na roštilju ili poslužiti prijesnu, kao užinu.

2. Možete ju i prepoloviti, premazati maslacem, posuti javorovim sirupom ili smeđim šećerom. Za bogatiji okus možete ju puniti ribanim jabukama ili celerom.

3. Od tikve možete napraviti i pire, pa poslužiti s prženim sjemenkama, orašastim plodovima, jogurtom svježim ricotta sirom ili mozzarelom. Pireom od tikve možete napuniti knedle, palačinke ili krokete.

4. Kao predjelo tikvice možete poslužiti ako ih izrežete na kolutove, na svaki kolut stavite kolut pureće šunke ili neke druge vrste mesa, pa spojite čačkalicama.

5. Izrežite tikvu na manje komade, pomiješajte sa crvenim lukom, paprikom, mrkvom i uljem, stavite u pleh i ispecite u rerni.

6. Izribajte ili sitno izrežite tikvice, ispecite ih, pa poslužite uz domaći marinara sos.