Tri neobična dara za domaćice

Kreativni, neobični i korisni darovi su uvijek dobro došli, ali često nam ne može pasti na pamet šta darovati osobi koja uživa u kuhinji, posuđu i organizovanju zabava. Ukoliko i vama nedostaje ideja za darove, u nastavku vam nudimo tri neobična, ali vrlo atraktivna prijedloga.

Markeri za čaše

Ako idete prijateljima na večeru, posebno ako imaju naviku organizovati zabave za više osoba idealan poklon su boca vina i markeri za staklene čaše. Markeri su odlično rješenje za osobe koje dođu na zabavu, ostave čašu na stolu sa mnoštvom drugih i zaborave koja je njihova. Markiranjem ćete lahko prepoznati vašu čašu i riješiti se upitnika koji se pojavi iznad glave kada ne znate koja od čaša izloženih na stolu je vaša.

Drvene kašike sa ručno naslikanim detaljima

Ručno izrađene stvari imaju neprocjenjivu vrijednost, jer je to dokaz da ste se zaista potrudili da posebno darujete i iznenadite vama dragu osobu. Kupite drvene kašike i naslikajte trakice, cvijet ili neke druge detalje. Možete koristiti umjetničke, akrilne boje koje duže traju od vodenih boja.

Neprozirni omoti za hranu od pčelinjeg voska

To su zapravo pamučni pravougaoni ili kvadratni komadi-omoti protkani pčelinjim voskom, propolisom i nekoliko drugih elemenata. Možete ih pronaći na internetu pod nazivom Non-plastic beeswax food wrap, a koristite ih da prekrijete zdjelu s hranom, umotate sir, salamu ili neke druge namirnice. Perite ih u hladnoj vodi sa sapunom, nakon čega mogu trajati do godinu dana.

Kategorije: Inspiracija

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*