Meso peradi podrazumijeva meso patke, ćurke, guske i kokoši. Postoji nekoliko začina koji odgovaraju uz meso peradi, a često se koriste u kuhinji i za pripremu drugih jela. Okus mesa može biti poboljšan korištenjem začina pojedinačno ili mješanjem različitih vrsta.
Sol
Sol je jedan od najstarijih začina na svijetu. Prvobitno je služila kao konzervans, a sada je jedan od osnovnih i najprilagodljivijih začina koji se koristi u kuhinji. Možete ju koristiti prije ili poslije kuhanja, za poboljšanje okusa različitih vrsta jela.
Biber
Biber se često koristi u azijskoj kuhinji, a baš kao i sol, može se upotrijebiti prije ili poslije kuhanja. Njegov efekat je posebno dobar u mješavini s drugim začinima.
Paprika
Paprika je začin koji se najčešće koristi u balkanskoj, španskoj i mađarskoj kuhinji, a za postizanje najboljek okusa najbolje ju je pomiješati sa drugim vrstam azačina i utrljati u meso peradi.
Ruzmarin i majčina dušica
Svježi ruzmarin i majčina dušica daju izuzetan okus bilo kojoj vrsti mesa peradi, a mogu se i osušiti, pa čuvati u malim staklenim teglama.
Kadulja
Kadulja je još jedan začin koji poboljšava okus mesa peradi, a često se koristi u kombinaciji sa ruzmarinom i majčinom dušicom.