Začini za pripremu mesa peradi

Meso peradi podrazumijeva meso patke, ćurke, guske i kokoši. Postoji nekoliko začina koji odgovaraju uz meso peradi, a često se koriste u kuhinji i za pripremu drugih jela. Okus mesa može biti poboljšan korištenjem začina pojedinačno ili mješanjem različitih vrsta.

Sol

Sol je jedan od najstarijih začina na svijetu. Prvobitno je služila kao konzervans, a sada je jedan od osnovnih i najprilagodljivijih začina koji se koristi u kuhinji. Možete ju koristiti prije ili poslije kuhanja, za poboljšanje okusa različitih vrsta jela.

Biber

Biber se često koristi u azijskoj kuhinji, a baš kao i sol, može se upotrijebiti prije ili poslije kuhanja. Njegov efekat je posebno dobar u mješavini s drugim začinima.

Paprika

Paprika je začin koji se najčešće koristi u balkanskoj, španskoj i mađarskoj kuhinji, a za postizanje najboljek okusa najbolje ju je pomiješati sa drugim vrstam azačina i utrljati u meso peradi.

Ruzmarin i majčina dušica

Svježi ruzmarin i majčina dušica daju izuzetan okus bilo kojoj vrsti mesa peradi, a mogu se i osušiti, pa čuvati u malim staklenim teglama.

Kadulja

Kadulja je još jedan začin koji poboljšava okus mesa peradi, a često se koristi u kombinaciji sa ruzmarinom i majčinom dušicom.

Kategorije: Inspiracija

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*