Dobro opskrbljena ostava je spas za svaku domaćicu, jer uz osnovne namirnice u ostavi, nemate razloga za brigu. Postoji nekoliko zdravih namirnica na koje uvijek možete računati i iskoristiti ih u bezbroj različitih kombinacija.

Grah

Grah možete čuvati suh ili u konzervama, a postoje desetine vrsta sušenog graha, kao i sušenih mješavina graha. Grah u konzervi je alternativa tim vrstama, jer će vas poštedjeti vremena potrebnog za namakanje kako biste ga pripremili za kuhanje. Jedna čaša kuhanog graha daje istu količinu proteina kao 60 gr mesa, što ovu namirnicu čini jednostavnom i jeftinom alternativom za meso.


Tjestenina od integralnog brašna

Tjestenina od integralnog brašna zdrav je i savršen dodatak svakom obroku, pa je dobro ovu vrstu namirnice uvijek imati pri ruci, u ostavi. Pasta može biti osnova za desetine različitih jela, što je još jedan razlog više da ju imate u blizini vaše kuhinje.

Konzervirano voće i povrće

Konzervirano voće i povrće traje mnogo duže od svježeg i uglavnom je hranjivo, pa pronađite jedno mjesto na polici u vašoj ostavi i za ovakve vrste delicija.

Tunjevina

Tuna je zdrav, manje mastan oblik proteina koji je relativno jeftin, samo odaberite tunjevinu koja se pakuje u vodi, a ne u ulju. Dobar je izvor željeza i kalija, dva minerala u tragovima koji su vrlo važni za zdravlje.