Topli ljetni dani su pred nama, ali i vrijeme roštilja, zabava i osvježavajućih delicija. Složit ćete se da je voćna salata jedan od najboljih načina da pružite sebi pravo osvježenje, a da bi ju, osim za nepce, učinili posebno privlačnom za oči, u nastavku vam nudimo ideju kako da to uradite.
Prepolovite lubenicu i izdubite unutrašnjost.
„Meso“ lubenice izrežite na kockice, a rub lubenice zarežite na cik-cak.
U posebnoj posudi pomiješajte 250 ml voćnog jogurta, npr. od limuna, 1 kašiku meda, 1 kašikicu limunovog soka, kockice lubenice, 500 gr dinje izrezane na kockice i 500 gr jagoda.
Sve izmiješajte, stavite u „posudu“ od lubenice i poslužite. Vrlo jednostavno, zar ne?
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!