Da li poklopac na šerpi pomaže da se umak brže zgusne

Poklopac na šerpi je koristan kada želite kuhati nešto s vlažnom toplinom, kao kada kuhate povrće na pari ili dinstate meso.

Poklopac sprječava nestajanje vlažnosti i čini da kapljice vode kondenzuju u šerpi.

Međutim, kada pravite umak, potrebno je da vlaga ispari kako bi se umak zgusnuo.

Mnogi umaci, uključujući i variva, trebaju se svako malo ili čak konstantno miješati, a u tom slučaju poklopac predstavlja samo smetnju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*