Glazirano voće daje poseban izgled svakoj vrsti poslastice, a često se koristi na krem tortama i lisnatim pecivima.Ukrašavanje kolača glaziranim voćem je kao stvaranje mozaika- koristite sirove materijale različitih veličina kako biste napravili oblik i izgled koji želite.

Stavite džem i malo vode u jednu šerpu, pa ostavite da krčka na laganoj temperaturi.

Promiješajte dobro, skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
Operite, ogulite i očistite voće od sjemenki, ukoliko ih ima, a zatim ga izrežite na kriške.

Rasporedite komade jedne vrste voća koji se preklapaju (npr. jagoda) oko vanjskog ruba peciva, zatim drugu vrstu voća unutar prvog prstena. Ponovite isti postupak drugim vrstama voća dok ne prekrijete pecivo.

Ukoliko želite možete na pecivo ili kolač poredati veće komade jedne vrste voća, kao što je breskva, pa na sredinu svakog komada staviti po jednu borovnicu.

Četkicu za premazivanje potopite u prethodno pripremljenu glazuru i nanesite preko voća kako biste to učvrstili i spriječili sušenje voća.