Dodajte limunov sok pri kuhanju riže

Riža je namirnica poznata u cijelom svijetu, konzumira se u različitim formama, a najčešće se kuha u vodi dok ne omekša.

Kako biste spriječili ljepljivost riže, što je najučestaliji problem pri pripremi ovog jela, u vodu u kojoj se ona kuha stavite 2 kašike limunovog soka.

Na ovaj način ćete doprinijeti i njenoj lijepoj, bijeloj boji koja je čini privlačnijom za jelo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*