Ispecite bijeli luk u rerni

Bijeli luk je aromatični, veoma zdravi sastojak, vrlo zastupljen u kuhinjama širom svijeta.

Jedna od metoda kuhanja bijelog luka je da cijelu glavicu ispečete u rerni.

Većina recepata preporučuje da zamotate glavice u aluminijsku foliju, koja djeluje jako dobro, posebno kada pečete više glavica odjednom.

Odrežite vrh glavice, uključujući i vrhove svakog češnja.

Stavite na komade folije, pospite maslinovim uljem,posolite i umotajte u foliju.

Pecite u rerni na 200 °C 40 minuta.

Što se duže peče, biće više karameliziran i boljeg okusa.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*