Kada koristiti orahovo ulje pri kuhanju

Orahovo ulje je bogato polinezasićenim mastima i ima orašast okus koji je idealan za poboljšanje okusa ribe, tjestenine i odrezaka, ali i kao sastojak preljeva za salatu.

Ovo ulje je najbolje koristiti neskuhano ili u hladnim umacima, jer kada se izlaže toploti njegov okus postaje gorak.

Kako smo već spomenuli, neprerađeno orahovo ulje je odlično za salate, posebno kada se kombinuje sa samim orasima, pa stavite ovo ulje u salatu od puretine ili piletine, zajedno sa grožđem i isjeckanim orasima.

Premažite orahovim uljem ribu s roštilja ili odrezak, neposredno prije posluživanja.

Pospite svježe skuhanu tjesteninu mješavinom orahovog ulja i začina po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*