Kako bez problema urolati koru za rolat

Često dolazi do problema pri pripremi rolata, odnosno pri rolanju kore koja uglavnom puca i čini rolat neprivlačnim. Da bismo vam olakšali pripremu ove poslastice, nudimo vam savjete za rolanje i premazivanje kore rolata.

Dok je kora još topla, jedan rub, zajedno sa papirom za pečenje uvrnite prema unutrašnjosti i rolajte do drugog ruba kore.

Kada se ohladi, koru lagano odmotajte, nakon čega će je biti vrlo lahko ponovo urolati kada je premažete filom.

Premažite cijelu koru filom, ali ostavite oko 4 cm prostora na jednom kraju, da ne iscuri fil, pa ponovo urolajte koru.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*