Blanširanjem jabuka zaustavljate djelovanje enzima na gubitak okusa i hranjivih tvari, pa je ovaj proces potreban prije zamrzavanja ili konzerviranja tog voća. Blanširane jabuke također se kuhaju brže i ravnomjernije, a imaju i manje vode u sebi od svježih jabuka, što ih čini idealnim za pečenje. Ako blanširate jabuke kako biste ih čuvali za kasniju upotrebu, odaberite slatke sorte.

Jabuke ogulite i svaku izrežite na osam dijelova.

Stavite ih u teglu s vodom i jednom kašikicom limunovog soka kako biste spriječili oksidaciju.

U šerpu stavite vodu, pa kada proključa stavite jabuke.

U posebnoj posudi stavite pola vode, pola leda.

Jabuke blanširajte jednu minutu nakon što voda počne ponovo da ključa, a zatim ih prebacite u posudu s ledom i vodom.

U toj posudi ih zadržite jednu minutu, a zatim ih izvadite i ocijedite suvišnu vodu, čime ćete završiti proces blanširanja.