Kako dekorisati supu

Poboljšajte okus i izgled supe dodavanjem jestivih i ukusnih ukrasa, koji će joj obezbijediti boju, teksturu i okus. Zavisno od vrste supe, možete ju ukrasiti različitim i egzotičnim ukrasima.

Krem supa

Izrežite na kriške povrće kao što su krastavac, paradajz ili luk. Stavite ih na sredinu tanjira sa gustom, krem supom, jer ova vrsta supe može podnijeti teže dodatke. Preko kriški stavite nekoliko grančica bilja kao što su menta, bosiljak, peršun ili korijander.

Bistra supa

Koristite blaže i lakše ukrase za rjeđe supe kao što je bistra, kokošja supa. Izrežite na tanke i duge trake vlasac pa preko njih stavite sitno isjeckano bilje. Možete tanko izrezati i krastavac, repu ili mrkvu kako biste dobili šareni izgled supe.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*