Kako do ljepljivije smjese za pohovanje

Ima li ko da ne voli pohovana jela? U našoj kuhinji mnoga jela su “pozlaćena”. Pohujemo meso, tikvice, patlidžan, jabuke pa čak i krompir, a nije rijedak slučaj da nam smjesa sa kojom pohujemo bude suha i neće da se prilijepi za šniclu koju pohujemo.

Kada pohujete šnicle, u umućeno jaje dodajte malo ulja. Miješanjem ulja i jaja ćete učiniti da se prezla ili brašno bolje zalijepi za šniclu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*