Kako duže održati avokado svježim

Avokado je egzotično voće, prilagodljivo različitim vrstama namirnica, koje možete iskoristiti za pripremu raznovrsnih jela. Nedostatak ovog voća je u tome što brzo počne da oksidira i tamni kada je izložen zraku.

Zadržite košticu u njemu

Ako u avokadu zadržite košticu, tri dana može ostati sa vrlo malo ili nimalo promjena. Nakon sedam dana počinje minimalno da tamni, površina je malo mekša, ali još uvijek svježa. Deset dana kasnije avokado je blago smeđ, ali i prilično zelen, sa mekanom teksturom. Ipak, još uvijek jestiv i ukusan.

Čuvajte avokado sa limunom

Sa kriškama limuna ovo voće će nakon tri dana izgledati skoro kao i prvog, uz minorne promjene u izgledu na površini i teksturi. Blago tamniji, sa malo mekšom teksturom će biti nakon sedam dana, ali još uvijek dobar. Nakon deset dana vjerovatno neće bit jestiv ako ga čuvate na ovaj način.

Umotajte u foliju

Ako umotate avokado u foliju, poslije tri dana stajanja pojavit će se male, svijetle tačkice, ali će ipak izgledati slično kao i prvog dana. Poslije sedam dana će dobiti veće i tamnije flekice, a konzistencija će biti značajno mekša nego prvog dana. Nakon deset dana njegova tekstura će biti veoma mekana, a tačkice preguste i pretamne da biste uzeli u obzir ovo voće za konzumiranje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*