Kako iskoristiti suhe višnje za desert

Suhe višnje su veoma hranjivo voće i mogu se koristiti na različite načine, od salata, preko glavnog jela do deserta, pa vam u nastavku nudimo nekoliko savjeta za brzu i jednostavnu pripremu poslastica sa ovom vrstom voća.

Možete pomiješati dvije kašikice suhih višanja sa jednom čašom jogurta i jednom kašikicom šećera. Jogurt će dobiti finu boju i okus, a ako želite zdraviju varijantu, umjesto šećera koristite med kao zaslađivač.

Ako pomiješate sušene višnje sa isjeckanim bademima i potopite u istopljenu čokoladu, dobit ćete pravo čokoladno zadovoljstvo. Ukoliko odmah ne pojedete ovako pripremljen desert, ovu smjesu možete ostaviti da se ohladi i očvrsne na papiru za pečenje, posuti šećerom u prahu i iskoristiti naknadno, kao slasnu grickalicu

Sušene višnje možete potopiti u med ili javorov sirup i iskoristiti kao punjenje za palačinke, a odličan su sastojak i za pravljenje mafina.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*