Suhe višnje su veoma hranjivo voće i mogu se koristiti na različite načine, od salata, preko glavnog jela do deserta, pa vam u nastavku nudimo nekoliko savjeta za brzu i jednostavnu pripremu poslastica sa ovom vrstom voća.

Možete pomiješati dvije kašikice suhih višanja sa jednom čašom jogurta i jednom kašikicom šećera. Jogurt će dobiti finu boju i okus, a ako želite zdraviju varijantu, umjesto šećera koristite med kao zaslađivač.

Ako pomiješate sušene višnje sa isjeckanim bademima i potopite u istopljenu čokoladu, dobit ćete pravo čokoladno zadovoljstvo. Ukoliko odmah ne pojedete ovako pripremljen desert, ovu smjesu možete ostaviti da se ohladi i očvrsne na papiru za pečenje, posuti šećerom u prahu i iskoristiti naknadno, kao slasnu grickalicu

Sušene višnje možete potopiti u med ili javorov sirup i iskoristiti kao punjenje za palačinke, a odličan su sastojak i za pravljenje mafina.