Kako ispeći kukuruz u foliji

Slatki kukuruz je ljetna delicija čiji okus osim tradicionalnim kuhanjem u ključaloj vodi možete obogatiti i pečenjem u foliji, pa u nastavku saznajte kako da to i uradite.

Ljusku kukuruza ogulite i bacite.

Operite kukuruz pod hladnom tekućom vodom kako biste odstranili sve nečistoće, a zatim ga posušite papirnim ubrusom.

Rastopite malo maslaca, pa ga premažite preko svakog kukuruza.

Svaki kukuruz umotajte u aluminijsku foliju.

Umotani kukuruz stavite na zagrijani roštilj, pa pecite 20-ak minuta.

Nakon što se ispeče, kukuruz posolite, pa poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*