Kako ispeći losos

Losos je veoma ukusna i hranjiva vrsta ribe koju možete pripremati na različite načine, a u nastavku vam nudimo jednu od jednostavnijih metoda pripreme i kuhanja ove namirnice.

Najprije pripremite marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, bibera, bosiljka i peršuna.

Marinirajte filete lososa i zadržite ih jedan sat u frižideru.

Umotajte filete u foliju, stavite u pleh za pečenje i pecite 35 do 40 minuta na 175 °C.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*