Kako ispeći škampe u rerni

Škampi su jedna od najpopularnijih vrsta morskih plodova u svijetu, mogu se pripremati na različite načine, a veoma brzo i jednostavno ih možete ispeći i u rerni.

Prije svega ih očistite, a zatim premažite maslacem ili limunovim sokom.

Dodajte malo soli ili bibera kako biste im poboljšali okus.

Stavite ih u pleh premazan uljem i pecite u rerni na 230 °C.

Za manje škampe je potrebno 6-8 minuta da bi se ispekle, dok veće škampe zahtjevaju 10-12 minuta za pečenje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*