Kako ispržiti celer

Celer je vrsta povrća bogata vitaminom C koja doprinosi jačanju imunog sistema, smanjenju krvnog pritiska i holesterola. Često se koristi kao sastojak mnogih jela, a možete ga brzo pripremiti u vašoj kuhinji i počastiti vašu porodicu.

Prije svega odrežite bazu i listove celera, a stabljiku operite u hladnoj vodi.

Izrežite celer na manje komade.

U tavi istopite maslac, dodajte celer, isjeckani luk i biber.

Pržite celer dok ne omekša, a zatim umiješajte peršun i poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*