Kako ispržiti i skuhati kestene

Ukoliko želite da pržite kestene, morate ih prvo oprati, posušiti i napraviti mali otvor nožem na ljusci, jer će se u suprotnom rasprsnuti.

Zagrijte rernu na 200 °C i u serijama pržite kestene 15-20 minuta.

Svaku ispečenu turu stavljajte na kuhinjsku krpu.

Kestene možete i skuhati, ako ih stavite u šerpu sa proključalom vodom i kuhate svaku turu po 15 minuta.

Obzirom da je kestene jako teško oguliti kada se ohlade, najbolje je da na vaše ruke navučete rukavice otporne na toplotu i skinete ljusku kestena što je prije moguće.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*