Kako ispržiti patlidžan na roštilju

Patlidžan je veoma ukusan kada ga ispržite na roštilju, a ne zahtjeva ni mnogo vremena za pripremu.

Sve što trebate da uradite je da izrežete patlidžan na kolutove debljine 1 cm, premažete maslinovim uljem i stavite na roštilj.

Pržite na umjerenoj temperaturi 8-10 minuta uz jedno okretanje dok ne dobiju smeđu boju s obje strane.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*