Dinstanje mesa je proces kuhanja ove namirnice u tečnosti, na nižoj temperturi, dok ne omekša. Kada dinstate goveđi odrezak, začinite ga i kuhajte u ukusnoj supi kako biste postigli najbolje rezultate.

U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješajte maslinovo ulje, sol, biber, bilje i začine po vašem izboru.

Potopite odrezak u ovu marinadu i ostavite da prenoći u frižideru.

U šerpu, sa zagrijanim maslinovim uljem stavite odrezak i kuhajte 5-10 minuta, uz povremeno okretanje, dok ne dobije svijetlo smeđu boju s obje strane.

Izvadite meso i ostavite u drugu posudu.

Isjeckajte crveni, bijeli luk ili neke druge vrste povrća po želji i dinstajte dok ne omekšaju.

Dodajte oko 300 ml goveđe supe i prokuhajte.

Vratite odrezak u šerpu sa supom i na laganoj vatri kuhajte 60-90 minuta, zavisno od toga koliko je odrezak debeo.