Dinstano meso se kuha u tečnosti, na laganoj temperaturi više od sat vremena dok ne omekša. Dodavanjem različitih začina poboljšat ćete okus ove namirnice koju možete iskoristiti i za različite čorbe.

Pomiješajte maslinovo ulje, sol, biber, bilje i ostale začine po vašoj želji i potopite goveđi odrezak u pripremljenu marinadu.

Posudu sa mesom i marinadom stavite u frižider i ostavite da prenoći.

U šerpu stavite malo maslinovog ulja, pa dodajte meso.

Kuhajte 5-10 minuta uz povremeno okretanje dok ne dobije smeđkastu boju s obje strane.

Izvadite meso i stavite u drugu posudu.

Isjeckani crveni i bijeli luk te drugo povrće po želji dinstajte u šerpi dok ne omekša.

Dodajte pola čaše crvenog vina i ostavite da kuha 5-7 minuta.

Dodajte i ½ l goveđe supe (od goveđih kocki za supu) i nakon što smjesa proključa, vratite meso u šerpu.

Ostavite da krčka u poklopljenoj šerpi, na laganoj temperaturi 60-90 minuta.