Porijeklom iz jugoistočne Azije, mango je slatko voće koje osim dobrog okusa nudi i mnogo zdravstvenih prednosti. Bogat je vitaminima, uključujući vitamine C i A, minerale kao što su kalij i kalcij, ali i vlakna. Prehrana bogata vlaknima može pomoći u smanjenju niza hroničnih bolesti, a u svježem mangu možete uživati na različite načine.

Izaberite svjež, zreo mango koji u fižideru može stajati nekoliko dana, a ako nije zreo, čuvajte ga u papirnoj vrećici na sobnoj temperaturi.

Oštrim nožem oba kraja manga otkinite i ogulite koru.

Čuvajte mango uspravno, oslanjajući ga na jedan kraj.

Podijelite ga na tri dijela, pokušavajući napraviti rezove što bliže sredini u kojoj se nalazi košpica.

Izvadite dio sa košpicom.

Preostale dijelove manga izrežite na kocke ili tanke kriške koje možete pomiješati sa drugim voćem i napraviti voćni koktel ili poslužiti uz šlag ili jogurt kao desert.