Porijeklom iz jugoistočne Azije, mango je slatko voće koje osim dobrog okusa nudi i mnogo zdravstvenih prednosti. Bogat je vitaminima, uključujući vitamine C i A, minerale kao što su kalij i kalcij, ali i vlakna. Prehrana bogata vlaknima može pomoći u smanjenju niza hroničnih bolesti, a u svježem mangu možete uživati na različite načine.
Izaberite svjež, zreo mango koji u fižideru može stajati nekoliko dana, a ako nije zreo, čuvajte ga u papirnoj vrećici na sobnoj temperaturi.
Oštrim nožem oba kraja manga otkinite i ogulite koru.
Čuvajte mango uspravno, oslanjajući ga na jedan kraj.
Podijelite ga na tri dijela, pokušavajući napraviti rezove što bliže sredini u kojoj se nalazi košpica.
Izvadite dio sa košpicom.
Preostale dijelove manga izrežite na kocke ili tanke kriške koje možete pomiješati sa drugim voćem i napraviti voćni koktel ili poslužiti uz šlag ili jogurt kao desert.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!