Kako karamelizirati šećer

Karamelizirani šećer je zapravo karamel sa sirupastom konzistencijom.

Koristite manju, potpuno suhu šerpu.

Stavite pola šolje šećera u šerpu i poravnajte kako bi bilo potpuno popunjeno dno posude.

Stavite posudu sa šećerom na umjerenu temperaturu, pa dodajte malo vode.

Miješajte konstantno dok ne dobijete smeđkastu smjesu.

Ukoliko se bojite da će vam, nakon što skinete šerpu sa šporeta smejsa zagoriti, stavite šerpu u posudu sa hladnom vodom kako biste spriječili daljnje zagrijavanje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*