Muškatni oraščić je slatki, aromatični začin koji se može koristiti u kuhanju slatkih, ali i slanih jela. U nastavku saznajte kako najbolje možete iskoristiti ovaj sastojak u kulinarske svrhe.

Muškatni oraščić se najčešće kupuje samljeven, u staklenim, plastičnim ili kartonskim kutijama. Takav bi se trebao što prije iskoristiti, kako biste osigurali njegov najbolji okus koji se pogoršava ako je ovaj začin dugo izložen zraku i mirisima kuhinje.

Muškatni oraščić možete kupiti i u cijelom obliku, kojeg možete duže čuvati u vašoj kuhinji i samljeti po potrebi.

Cijeli muškatni oraščić možete čuvati u vašoj kuhinji najmanje jednu godinu.

Kao što smo već naveli na početku teksta, ovaj začin možete koristiti u slanim i slatkim jelima. Što se tiče slanih jela, najbolje ga kotristiti u jelima od sira, tikve, špinata, u supama, varivima, tjestenini, kašama i jelima od currija.

Muškatni oraščić možete koristiti i u kolačima, kremama, pudinzima i pecivima od vanilije, ali i u različitim vrstama napitaka poput kapućina, milkšejka i vina.