Kako koristiti muškatni oraščić

Muškatni oraščić je slatki, aromatični začin koji se može koristiti u kuhanju slatkih, ali i slanih jela. U nastavku saznajte kako najbolje možete iskoristiti ovaj sastojak u kulinarske svrhe.

Muškatni oraščić se najčešće kupuje samljeven, u staklenim, plastičnim ili kartonskim kutijama. Takav bi se trebao što prije iskoristiti, kako biste osigurali njegov najbolji okus koji se pogoršava ako je ovaj začin dugo izložen zraku i mirisima kuhinje.

Muškatni oraščić možete kupiti i u cijelom obliku, kojeg možete duže čuvati u vašoj kuhinji i samljeti po potrebi.

Cijeli muškatni oraščić možete čuvati u vašoj kuhinji najmanje jednu godinu.

Kao što smo već naveli na početku teksta, ovaj začin možete koristiti u slanim i slatkim jelima. Što se tiče slanih jela, najbolje ga kotristiti u jelima od sira, tikve, špinata, u supama, varivima, tjestenini, kašama i jelima od currija.

Muškatni oraščić možete koristiti i u kolačima, kremama, pudinzima i pecivima od vanilije, ali i u različitim vrstama napitaka poput kapućina, milkšejka i vina.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*