Kako koristiti svježi kvasac

Svježi kvasac je živi mikroorganizam koji počinje da fermentira kada mu se dodaju brašno ili šećer. Tako se ispušta ugljen dioksid, što čini da tijesto naraste. Dodavanje šećera u svježi kvasac čini da se on lakše miješa sa vodom i potiče fermentiranje.

Stavite kvasac i šećer u manju posudu.

Gnječite svježi kvasac i šećer pozadinom kašike dok se kvasac ne počne topiti.

Nakon 30 sekundi kvasac će se pretvoriti u glatku tečnost.

Dodajte vodu prateći upute iz vašeg recepta.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*