Kako najbolje marinirati losos

Losos je ukusna riba bogata omega-3 masnim kiselinama koja je vrlo prilagodljiva, pa se može poslužiti sama, ali i kao dodatak različitim, egzotičnim jelima. Mariniranje lososa je jednostavan način za pružanje boljeg okusa ovoj vrsti ribe.

Za četiri filea lososa potrebne su vam dvije kašike samljevenog mladog luka, dvije kašike miso paste, malo đumbira, soja sosa i paste od sjemenki susama (tahini).

Kombinujte ove sastojke u čaši ili zdjeli od nehrđajućeg čelika.

Miješajte metalnom mutilicom, žicom, dok ne dobijete gustu smjesu, kao što je tijesto.

Prelijte ovu marinadu u plastičnu vrećicu, pa u nju dodajte filete.

Zatvorite vrećicu, ostavljajući manju količinu zraka.

Nježno protresite vrećicu kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila, pazeći da se ne raspadnu fileti.

Otvorite vrećicu i ponovo zatvorite, istiskujući što je više moguće zraka.

Ovo će pomoći da losos bolje apsorbuje marinadu.

Ostavite u frižider da odstoji 30-60 minuta, a prije kuhanja lososa bacite marinadu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*