Kako najbolje napraviti pohovane pileće batake

Ako trebate brzu, zdravu večeru za vašu porodicu, pohovani pileći bataci su odlično rješenje, ali prije nego ih pohujete skinite njihovu kožicu.

U posudu s mlijekom stavite pileće batake i ostavite u frižider da odstoje 1 h.

U jednoj posudi pomiješajte prezlu i parmezan, a u drugoj umutite jaje.

Svaki batak potopite u jaje, a zatim uvaljajte u mješavinu prezle i parmezana.

Po želji dodajte začine.

Poredajte ih u posudu obloženu papirom za pečenje, a zatim pecite 50 minuta na 200 °C.

Poslužite uz omiljeni prilog.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*